Soki z buraków i kiszonej kapusty to samo zdrowie!
Produkty fermentowane po okresie zapomnienia ponownie powróciły do menu Polaków. Do kiszonych ogórków i kapusty dołączają także nowe, do tej…
Produkty fermentowane po okresie zapomnienia ponownie powróciły do menu Polaków. Do kiszonych ogórków i kapusty dołączają także nowe, do tej…
Dzieci lubią pomagać w kuchni – ozdabiać ciasta czy wybierać i podawać składniki. Chcesz rozwijać zapał kulinarny Twojego malucha? Poznaj…
Kiszonki z warzyw są tak mocno związane z tradycyjną kuchnią polską, że sądzimy, iż jest to typowo słowiański przysmak, nieczęsto…
Błędnie jest myśleć, iż barszcz czerwony to zupa jedynie świąteczna, którą podajemy na ogół w trakcie Wigilii czy też większych…
Składniki: 3 kg buraczków 3 duże czerwone papryki 3 duże cebule Zalewa: 1 szklanka wody 1 szklanka oleju pół szklanki…
W sałatce, na kanapce, w zupie czy w formie surówki do drugiego dania – ogórki kiszone w środkowoeuropejskiej kuchni konsumujemy…
Obecnie coraz rzadziej zjadamy dwudaniowe obiady. Przez chroniczny braku czasu, a przez to konieczność błyskawicznego najedzenia się, raz za razem…
Za najdroższą kawę na świecie uchodzi Kopi Luwak, ale kaw o zawrotnych cenach jest więcej, a Kopi Luwak wcale nie…